PORONKÄRISTYS

750 g poronlihaa 

200 g silavaa

suolaa ja mustapippuria

Valmiiksi käristykseksi leikattu (vacum-pussista) käristysliha laitetaan kohmeisena (kylmänä) kuumaan pannuun jossa on sulatettu ja kuumennettu silava. Käristyksen annetaan ruskistua ja hautua kannen alla. Lisätään suola ja mustapippuri. 

Vaihtoehto: Käristämisen jälkeen lihan voi laittaa uunin kestävään astiaan ja uuniin hautumaan, lämpö noin 120 astetta kunnes liha on kypsää (2-3).

Huom! Silavan tilalla voi käyttää voita tai ruokaöljyä (meillä käytetään).

Käristys tarjoillaan keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa. Lisäksi puolukkasurvosta.

Kelepaa herroille ja narreille!

 

© Eleppiz
Kaikki oikeudet pidätetään 2019
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita